Sprengt fjellbukse

Etter ein strålande sommar og haust med mykje frisk luft for den stadig veksande magen kom Kong Vinter med særleg kaldt vèr. Mi høgt elska fjellbukse vart etter kvart for trong til å kunne kneppa att, og vart erstatta med regnbukse på våte dagar, eller skibukse med selar på kalde dagar. Det finst såkalla «mammafjellbukser», men eg fekk aldri somla meg til å handle. Resultatet vart at kjærasten min også måtte akseptere at hans jakker vert ein del av min garderobe. Om mini er så heldig at han nokon gong får ei lita syster eller bror, kjem eg nok til å vurdere å handle litt meir mage-vennlege klede.

Allereie på seinsommaren måtte bukseknappen opnast for å gje magen litt plass- men ingenting å seie på utsikta!

Allereie på seinsommaren måtte bukseknappen opnast for å gje magen litt plass- men ingenting å seie på utsikta!

Den amerikanske nettbutikken www.mountain-mama.com har ein del friluftsklede for gravide, og Stormberg har nyleg kome med ein eigen mamma-kolleksjon på www.stormberg.com . Om de kjenner til andre stader å handle mamma-vennlege fjellklede er de hjartans velkomne til å skrive om det i kommentarfeltet!

 

Growing out of proportions

I really love my hiking-pants. They are a pair of Bergans Breheimen- that sort that can be used all year around. But as winter approached, my belly got bigger and bigger, and my highly beloved hiking-pants just didn’t fit anymore. I should have bought one of those maternity-hiking-pants, but I never “had the time” to do it. I ended up using my PreCip Marmot Rainpant.

yep.. growing out of my favourite hiking pants..
yep.. growing out of my favourite hiking pants..

I also outgrew most of my jackets, my poor boyfriend had to accept the fact that we were sharing wardrobe. There are not that many Norwegian producers that provide proper outdoor clothing for expecting moms, but www.stormberg.com has a brand new collection for expecting moms. If our little man ever gets a sister or a brother, I will definitely consider testing out some of it! In addition, the American web shop www.mountain-mama.com has a lot of nice items for active (and expecting) outdoor-moms!

Advertisements

About outdoorbaby

I'm a Norwegian girl in my early thirties blogging about our experience bringing a whole new dimension to our out-door life: a baby.
This entry was posted in Gravid, Outdoorbaby in english, Pre-baby and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sprengt fjellbukse

  1. Monica says:

    Jeg brukte Bergans Microlight Pant mens jeg var gravid og den passet helt til den siste måneden. Den er lett og har strikk i livet som jeg regulerte så den var aldri ubehagelig å ha på 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s