Med beina godt planta på jorda / Earthbound

Før du les vidare, vil eg berre seie ein ting: eg har ingen sponsor, ingen vareprøver har til no dumpa ned i postkassen min. Alle saker og ting eg nemnar i teksten min, er anten kjøpt sjølv, eller fått som gåve. Eller jo- eg har ein slags sponsor: søster mi. Som tidlegare nemnt har me arva både stort og smått frå deira aktive familie- vi snakker pulk, haugevis av slitesterkt ullundertøy, votter i to-sifra antal, parkdresser, stellesaker, barnevogn, voksipose, Ergobaby bæresele, og ein trilliard andre saker og ting eg korkje ana at eg trengte før eg fekk det, og no veit eg ikkje kva eg skulle gjort utan. Me burde hatt etternamnet deira på skidressen og huene våre. Men det er ikkje det eg skal skal skrive om i dag.

Aarghh.. #denfølelsen. Korleis komme seg opp og ikkje minst NED her utan satse lårhalsen?

Aarghh.. #denfølelsen. Korleis komme seg opp og ikkje minst NED her utan satse lårhalsen?

De som las førre innlegg, fekk kanskje med seg at broddane mine forsvann i kvar si myr medan eg ropte etter Mannen med ljåen og bikkja i same andedrag. Til jul fekk eg nye brodder, ein annan type enn dei eg brukte før. Eg må berre seie det: eg er solgt.

Isbrytarar: Favorittmat! IS!

Isbrytarar: Favorittmat! IS!

Med mine nye brodder kan eg vinke farvel til den litt ugne følelsen eg får når eg må ned ein bratt, islagt bakke med småen på ryggen. Borte er gangsperra eg får i musklane på innsida av låra eg får når eg har gått ned eit fjell og vore så redd for å dette at eg har knipe saman alt av musklar for å “bremse” farta (jada, heilt idiotisk). Jomfruturen med broddane gjekk til Ulriken, eit av Bergen sine kjekkaste byfjell. Her er ei av rutene for tida stort sett islagt då det renn ein liten bekk i skaret ein går opp. Eg hadde med meg lurvepelsen på ein kveldstur, og endte opp med å måtte bære ho ned fleire stader på returen. Eg hadde stålkontroll!

Med mine nye Kahtoola MICROSPIKES kjem eg meg faktisk fram overalt- med Knotten på ryggen!

Med mine nye Kahtoola MICROSPIKES kjem eg meg faktisk fram overalt- med Knotten på ryggen!

Så- nokre ting er for gode til å være sanne, men i blant ramler ein over ting som faktisk er SÅ gode- og desse broddane er heilt eineståande. Så gode ting kan ein ikkje halde for seg sjølv, så eg måtte nytte høve å dele. Gløymte eg å nemne kva dei heiter? Kahtoola MICROSPIKES. Hipp hurra!

Earthbound

I just wan’t to make one thing clear before you read further: I have no sponsor, I have not received any stuff in my post box. All the products I choose to mention in my blog is either bougth or received as a gift from family of friends. Spreaking of family and sponsors, I should mention that I could actually define my sister as a sponsor. We have been given all sorts of great stuff from her action-loving family. Stroller(s), warm merino wool underwear in heaps, mittens for all sorts of occations and weather conditions, ergobaby carrier, voksi bag, sled (pulk), you name it. We should seriously consider to have their name on our clothes and bumpersticker. But this is not today’s topic.

Would you feel like walking up here with a kid on your back and no spikes? No? Thougth so.

Would you feel like walking up here with a kid on your back and no spikes? No? Thougth so.

For those of you that read my last post, learned that I lost my spikes in a wet marsh- while I was hauling for the dog and the devil at the same time. I got a new pair of spikes for Christmas, this time a different brand that I hadn’t tried before. I am S O L D. Never again will I feel anxious while I follow an icy path with my kid in the carrier, never again will I choose long detours to avoid icy roads. I will (hopefully) never break my handrist because I fell on ice. These spikes are too good not to tell about.

Testing out my new Kathoola MICROSPIKES- feels good!

Testing out my new Kathoola MICROSPIKES- feels good!

My first trip with the spikes was up my favourite local mountain, Mt Ulriken. The mountain is difficult to mount during winter because small rivers freeze in the narrow path that leads to the mountain. I brought the dog for an evening trip, and ended up carrying the dog down from the mountain- I was as stedy as a draught horse, she was like bambi on ice. Did I mention the name of the spikes? Kahtoola MICROSPIKES.

We wouldn't have reached this far today without the spikes.

We wouldn’t have reached this far today without the spikes.

Advertisements

About outdoorbaby

I'm a Norwegian girl in my early thirties blogging about our experience bringing a whole new dimension to our out-door life: a baby.
This entry was posted in Hundehjørnet, Outdoorbaby in english, Outdoorbaby's eventyr and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Med beina godt planta på jorda / Earthbound

 1. Rita Ripman says:

  God, lettlest og lærerik lesning.

 2. Hege says:

  Ligner veeeeeeeldig på de broddene jeg også måtte investere i på tampen av 2013, men mine heter Snowline pro (men ser så godt som identiske ut). Fantatisk sak som gjør at man takler is lett som bare det! Her er min første tur med disse broddene på: http://stifinner.wordpress.com/2013/12/31/arets-siste-tur-2/

  • outdoorbaby says:

   Ha! Ja, sjå der! Dei var veldig like! Utan så gode brodder hadde eg vore heilt lost, alle stiar er glaserte med is- omlag som dine bilete syner. Eg hadde ein diskusjon på jobb i går om det verkeleg er skilnad på brodder til 79kr og brodder til 400kr- eg konkluderte med at dei som ikkje har prøvd skikkelege brodder veit verkeleg ikkje kva dei snakker om 😊 men kvar til sitt bruk; eg hadde nok ikkje teke på meg MICROSPIKES’a på bytur 😉

 3. Ingebjørg says:

  Takk for tips om broddar, dei skal eg sjekke ut! Eg bærer mykje på tur, og med dyrebar last (babyen altså), er det viktig å ikkje skli.

  • outdoorbaby says:

   Hei Ingebjørg! Eg trudde eg hadde svart deg i går, men kommentaren min må ha ramla ut. Så kjekt at eg faktisk kan være til nytte! Etter tips frå Hege (sjå kommentar over), fann eg nesten dei same broddene til ein litt billigare peng på både xxl og Felleskjøpet 😉

   Forresten må eg seie at du har ein kjempefin blogg, og at du no får ein ny følgjar! Artig å sjå at du har fått ein artikkel på ut.no. Lukka til med dykkar 100 turar!

   Beste helsing namnesyster Ingebjørg 🙂

   • Ingebjørg says:

    Då skal eg sjekke ut XXL og Felleskjøpet! 🙂 Takk for tips, og tusen takk for bloggskryt! Eg likar bloggen din og, gler meg til å følge med vidare. Artig med namnesøster, forresten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s