Problemløysing i praksis – ryggbæring // Practical solutions

Eg hadde nesten gitt opp å bruke Ergobabyen på “åleineturar” då eg (som tidlegare skildra) synes det var eit riktig mas å få småen på plass på ryggen. For det tok gjerne 20 minuttar å få den blekksprut-aktige babyen på plass, og då var me både sveitte og sure heile gjengen. Bikkja hadde gjerne gått og lagt seg att i rein frustrasjon. Men- etter litt overtaling frå Ingebjørg i utetid.net, og litt studering av denne videoen  fekk eg dreisen på sakene.

Hueproblemet

Og kva så med mitt siste argument MOT å ryggbære åleine på tur, nemleg det store hue problemet? For  kom me oss endeleg ut døra, var det hua som sklei hit og dit som forsura den ellers gode stemninga. Eg vart kontakta av Gro i vindunerbarn.no som meinte ho hadde løysinga- nemleg ei hue som ikkje gjekk på avveie. For godt til å være sant? Eg fekk høve til å prøve, og ei veke seinare dukka den knallfine Elefanthua frå ManyMonths opp i postkassa- og den er sjølvsagt i ull og er lenger i halsen og nakken enn vanlege huer slik at den ikkje sklir. Etter minst 15t i testbruk på tur er dommen klar: hue på avveie er historie! Hurra! Bileta av den supre hua kan ein sjå under.

Practical Solutions

I had almost given up the Ergobaby carrier for back-carrying on solo trips. I have previously written about the problem, I had huge trouble getting the baby placed correctly without breaking a sweat, and worse- we always ended up cranky. And the crankiness only escalated when the beanie never seemed too corporate- it always ended up somewhere it didn’t belong. But- after leaving some frustration about the topic here on the blog, I was encouraged by Ingebjørg in utetid.net not to give up, we are now back carrying with the Ergobaby like nothing ever happened. I watched this video over and over again, until I felt I had it under control.

But the what about the beanie/hat problem? I was contacted by Gro in Vindunerbarn.no who meant she had the solution: a hat that doesn’t wander off to places it shouldn’t. It is called the “Elephant hat”, and its a bit longer in front and in the back than regular pull-over hats. It is produced by ManuMonths, and it is off course made off wool.  We have tested it for at least 15 hrs the last few weeks, and we have a winner! The hat-problem is officially history!

 

Her kjem ei kjapp innføring i “pysekastet” – mogleg litt moderert av underteikna


 

This is a short intro to the safest way of placing a baby in an Ergobaby carrier on your back

Du treng ein stk (glad) baby // Start with a happy baby

Du treng ein stk (glad) baby // Start with a happy baby

1. Ta på selen som om du skulle bære babyen på magen. La ryggstroppene være lange og romslege // Put the carrier on just as if you would carry the baby in front. Keep the shoulder reins long.

1. Ta på selen som om du skulle bære babyen på magen. La ryggstroppene være lange og romslege // Put the carrier on just as if you would carry the baby in front. Keep the shoulder reins long.

2. Putt babyen oppi // Insert (still smiling) baby

2. Putt babyen oppi // Insert (still smiling) baby

3. Ta eit godt grep over begge ryggstropper // Place your hands over each shoulder reins

3. Ta eit godt grep over begge ryggstropper // Place your hands over each shoulder reins

4. Lukk hendene rundt ryggstroppene og før dei mit kvarandre til dei møtast // Close your hands over the shoulder reins and let them meet in the middle of your chest

4. Lukk hendene rundt ryggstroppene og før dei mot kvarandre til dei møtast // Close your hands over the shoulder reins and let them meet in the middle of your chest

5. Samle begge reimer i høgre handa. No sit babyen heilt lukka i selen, og di venstre arm/ skulder kan førast ut av venstre ryggstropp // Collect both reins in your right hand. The baby is completely locked within the carrier, and you can safely take your left arm out of the left rein/strap.

5. Samle begge reimer i høgre handa. No sit babyen heilt lukka i selen, og di venstre arm/ skulder kan førast ut av venstre ryggstropp // Collect both reins in your right hand. The baby is completely locked within the carrier, and you can safely take your left arm and shoulder out of the left rein/strap.

6. Vri bornet mot høgre- bruk venstre hand som hjelp (sjå for deg at du skal slenge ein skipssekk på ryggen) // Slide the baby clockwise towords your back. Use your left hand to help.

6. Vri bornet mot høgre- bruk venstre hand som hjelp (sjå for deg at du skal slenge ein skipssekk på ryggen) // Slide the baby clockwise towords your back. Use your left hand to help.

7. Fingergrepet på høgrehanda er det same, men sjølve handa er vridd, og eg må no vri høgre alboge inn under den ryggstroppen som starta som venstre ryggstropp- men som no er komen på høgre sida // The right hand is still the same, but as the baby has been moved to the hip, my right albow is slides into the strap that started as a left strap, but is now the right strap

7. Fingergrepet på høgrehanda er det same, men sjølve handa er vridd, og eg må no vri høgre alboge inn under den ryggstroppen som starta som venstre ryggstropp- men som no er komen på høgre sida // The right hand is still the same, but as the baby has been moved to the hip, my right albow is slides into the strap that started as a left strap, but is now the right strap

9. Eg let ventstrehanda møte høgrehanda på baksida, og ventrehanda tek den venstre stroppen // Let the left hand meet your right hand over your shoulders, and let the left hand take the left strap

9. Eg let ventstrehanda møte høgrehanda på baksida, og ventrehanda tek den venstre stroppen // Let the left hand meet your right hand over your shoulders, and let the left hand take the left strap

10. Venstrehanda held venstre stropp, høgre handa held høgre // left hand holds the left strap, right hand holds right strap

10. Venstrehanda held venstre stropp, høgre handa held høgre // left hand holds the left strap, right hand holds right strap

11. Før venstre arm inn i venstre stropper. Stram til babyen sit som den skal. // Slide your left arm into the left strap. Thighten the carrier until the baby sits properly.

11. Før venstre arm inn i venstre stropper. Stram til babyen sit som den skal. // Slide your left arm into the left strap. Thighten the carrier until the baby sits properly.

12. God tur! // Enjoy the outdoors!

12. God tur! // Enjoy the outdoors!

Advertisements

About outdoorbaby

I'm a Norwegian girl in my early thirties blogging about our experience bringing a whole new dimension to our out-door life: a baby.
This entry was posted in Outdoorbaby in english, Outdoorbaby's eventyr and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Problemløysing i praksis – ryggbæring // Practical solutions

 1. Ingebjørg says:

  Dette vart eg veldig glad av å lese!! Så kjekt at du har fått dreis på ryggbæringa! Dette var ein verkeleg god bildeinstruksjon av “pysemetoden”, tusen takk for at du deler!

 2. Markablogg says:

  Så bra å høre! Og kjempe fint med de flotte bildene av “pysemetoden”, det så jo faktisk veldig greit ut så det der skal også jeg prøve meg på etterhvert. Fin gutt og lue 🙂

  • outdoorbaby says:

   Takk for kjekk tilbakemelding! Og eg er litt flau over at det var så forbløffende enkelt (og trygt), så det er verkeleg ingen grunn til å gje opp enno 🙂 og hua kan eg verkeleg anbefale, eg trudde at ei hue er ei hue, men denne sit faktisk heilt bom fast!

 3. JanneM says:

  Hmmm – det er omtrent slik jeg gjør også, etter litt fikling og prøving på egenhånd for å finne en grei måte. Kjekt å kunne sette et navn på metoden! 😉
  “Problemet” mitt er imidlertid at når jeg drar den bak på ryggen, vrir jo klærne (spesielt jakka) mi seg etter. Og så blir det til at jeg står og drar og hopper og fikler for å prøve å rette opp den litt igjen.
  Og enig i at slike luer er geniale! 🙂

  • outdoorbaby says:

   Morsomt at du nemner det med di eiga jakke, for det skjedde nemleg veldig ofte med meg ôg! Men så turte eg å løsne litt opp på magestroppen, og då gjekk det betre😊

 4. I’m still carrying the little man on my frontside, but soon it’s time to change I think. We have Manduca though but it looks pretty similar, and then more sturdy old-fashioned Bergans “rucksack” for backcarrying. Talking about hats, I need to get one of those elephant hats, and talking about jackets, looks like I have the same Norrøna jacket you got! 🙂

  • outdoorbaby says:

   I love that Norrøna jacket, both the color and the cut! The only thing I miss is side pockets, but as it originally is a skiing jacket, I understood it wasn’t supposed to have pockets like that. Good luck with the back carrying, I’ve tested my friends Manduca, and it really doesn’t differ that much from ErgoBaby at all. And welcome home! 😀

 5. Pingback: Tips til ryggbæring i bæresele – bæreinstruksjon | Utetid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s